Zo efficiënt mogelijk gebruik maken van het elektriciteitssysteem

VOOR EEN SCHONE, VEILIGE, BETROUWBARE EN DUURZAME OPLOSSING

Onze energievoorziening zal in de toekomst voor een groot deel elektrisch zijn. Om de bestaande infrastructuur van het elektriciteitsnetwerk zoveel mogelijk te ontzien wordt het belangrijk om lokaal opgewekte energie zoveel mogelijk lokaal weer te gebruiken.

Dit kan door opslag van elektriciteit maar ook door slim gebruik van de huishoudelijke apparaten. Voor een nadere toelichting over de werking hiervan kunt u dit artikel op de site van EnergieOverheid lezen.

Er zijn al een aantal proeftuinen in Nederland en hier in Utrecht wordt er op dit moment in Lombok door o.a. Lombox (Robin Berg) en Stedin een proef uitgevoerd met laadpalen, zie dit artikel op de site van de Economic Board Utrecht. Ook VPRO’s Tegenlicht heeft er aandacht aan besteed in de uitzending van 13 maart 2016:

Ons meest geplaatste omvormersysteem, van Enphase, is al voorbereid op deze ontwikkelingen; de nieuwe S-serie beschikt over de mogelijkheid om apparaten (zoals boiler, warmtepomp) aan te sturen en een surplus aan zonne-energie automatisch op te slaan in de daarvoor ontwikkelde ‘huis’-accu’s.